Kantorencomplex te Aalter

Ontwerp voor een kantorencomplex met bijhorende loodsen.

Het project behelst een kantorencomplex met bijhorende loodsen voor diverse gebruikers, gelegen in bedrijventerrein Langevoorde te Aalter.Het kantoorgebouw biedt een representatief front voor het loodsencomplex op het terrein. Het vormt het gezicht van de site vanaf de straatzijde en wordt ingepast in een landschappelijk uitgewerkte parking.In een doorgedreven interactie en overleg met de bouwheer werd op doordachte wijze een flexibel plan opgezet. De detaillering van de gevel door middel van een gordijngevelprofilering bevestigt het ritme van het kantoor. De gekozen maat biedt de mogelijkheid het plan in te vullen met zowel open landschapskantoren als compactere individuele kantoren, die steeds maximaal beglaasd zijn. Kernen met een logistiek programma organiseren het plan.Het project is opgebouwd uit vier bouwlagen, waarvan één ondergronds, en wordt ontsloten via een gemeenschappelijke inkomhal en trapkern. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping bevinden zich de burelen en vergaderzalen van de diverse gebruikers. Aan de achterzijde kijken de kantoren uit op een binnentuin. Ondanks de beperkte oppervlakte vergroot dit groene accent in belangrijke mate het ruimtelijke en kwalitatieve gevoel in de werkruimtes. Gezien de vele vervoersbewegingen op het maaiveld en de beperkte ruimte voor verpozing worden de gemeenschappelijke functies zoals lunchruimte, ontspanningsruimte en opleidingslokaal op de tweede verdieping in een skybox voorzien, aansluitend op een dakterras.

opdrachtgever Elseleen nv.
locatie Aalter
periode 2017-heden
procedure opdracht
oppervlakte 7550 m²
budget +- € 5.500.000
team Lieven Achtergael, Sander Verhanneman, Jolien Hoofteer, Thomas Demoen
i.s.m. BM Engineering (studie technieken en stabiliteit), EOS Acoustics (studie akoestiek)