Villa M in T

Design for a detached single-family dwelling.

  • © Johnny Umans
  • © Johnny Umans
  • © Johnny Umans
  • © Johnny Umans
  • © Johnny Umans
  • © Johnny Umans
  • © Johnny Umans

The house is located along a dead-end street in a country setting. The site is a narrow, extremely deep plot of land. The building zone adjoins the street and continues the line of the adjacent development - in accordance with city planning requirements. The area at the rear remains a part of the surrounding meadows.
The living quarters are located as far to the back as possible, ensuring optimal views of the meadows. At the front, there is a walled garden, with a greenhouse - by way of a reference to the occupants’ profession - and the entrance area at the side of the house consists of a carport and a secluded garage.

location Belgium
period 2011-2018
procedure assignment
surface 300 m²
team Lieven Achtergael, Pietter Lansens, Frederique Nys, Dirk Liekens, Isabelle Dierickx
i.c.w. BM Engineering (structural and MEP engineering)