Villa M in T

Ontwerp van een vrijstaande ééngezinswoning.

De woning is gelegen langs een doodlopende straat in een landelijk kader. De bouwsite is een smal, maar bijzonder diep stuk grond. Het deel nabij de straatkant bevat volgens de voorschriften de bouwzone en sluit aan op de naastliggende lintbebouwing, terwijl het dieperliggende deel een onderdeel uitmaakt van de omliggende weiden.
De woonvertrekken worden zo diep mogelijk naar achteren ingeplant zodat het zicht op de weilanden optimaal is.
Vooraan wordt een ommuurde binnentuin voorzien met een serre, een verwijzing naar het beroep van de bewoners, en aan de zijkant wordt het binnenkomen georganiseerd aan de hand van een carport en afgesloten garage.

locatie België
periode 2011-heden
procedure opdracht
oppervlakte 300 m²
team Lieven Achtergael, Pietter Lansens, Frederique Nys, Dirk Liekens, Isabelle Dierickx
i.s.m. BM Engineering (studies stabiliteit en technieken)