Woning V in G

Ontwerp van een ééngezinswoning.

De bestaande toestand omvatte een stadswoning in de rij met achteraan een grote hangar, die door een reeks achtergebouwtjes aan de stadswoning geschakeld leek. Na de aankoop van het pand wilden de opdrachtgevers, een jong koppel met kinderen, een deel van de woning afstaan voor verhuur van kantoorruimte, op het gelijkvloers aan de straatkant.
De achtergebouwtjes werden afgebroken en vervangen door een uitgestrekt volume dat het voorhuis verbindt met de hangar, waar zich onder het bestaande dak schuift. Het langse volume bevat een bureauruimte, een keuken met eethoek en een glazen box die onder het dak van de hangar de leefruimte huisvest. De leefruimte wordt afgebakend met vier glazen wanden en wordt door een opening in het dak van natuurlijk daglicht voorzien. De stadswoning bevat op het eerste verdiep de te verhuren kantoorruimte en op het tweede en derde verdiep bevinden zich de slaapvertrekken van de bewoners.

locatie België
periode 2009-2011
procedure opdracht
oppervlakte 100 m²
team Lieven Achtergael, Karen Willemyns, Ida Lievens